حضرت امام حسین (علیه السلام) فرمودند:
إنَّ الْمُؤْمِنَ لا یُسىءُ وَ لا یَعْتَذِرُ، وَ الْمُنافِقُ کُلَّ یَوْم یُسىءُ وَ یَعْتَذِرُ.
همانا شخص مؤمن خلاف و کار زشت انجام نمى دهد و عذرخواهى هم نمى کند. ولى فرد منافق هر روز مرتکب خلاف و کارهاى زشت مى گردد و همیشه عذرخواهى مى نماید.
تحف العقول: ص 179، بحارالأنوار: ج 75، ص 119، ح 2.
إعْمَلْ عَمَلَ رَجُل یَعْلَمُ أنّه مأخُوذٌ بِالاْجْرامِ، مُجْزى بِالاْحْسانِ.
کارها و أمور خود را همانند کسى تنظیم کن و انجام ده که مى داند و مطمئن است که در صورت خلاف تحت تعقیب قرار مى گیرد و مجازات خواهد شد. و در صورتى که کارهایش صحیح باشد پاداش خواهد گرفت.
بحارالأنوار: ج 2، ص 130، ح 15 و ج 75، ص 127، ح 10.
عِباداللهِ! لا تَشْتَغِلُوا بِالدُّنْیا، فَإنَّ الْقَبْرَ بَیْتُ الْعَمَلِ، فَاعْمَلُوا وَ لا تَغْعُلُوا.
اى بندگان خدا، خود را مشغول و سرگرم دنیا ـ و تجمّلات آن ـ قرار ندهید که همانا قبر، خانه اى است که تنها عمل ـ صالح ـ در آن مفید و نجات بخش مى باشد، پس مواظب باشید که غفلت نکنید.
نهج الشّهادة: ص 47
لا تَقُولَنَّ فى أخیکَ الْمُؤمِنِ إذا تَوارى عَنْکَ إلاّ مِثْلَ ماتُحِبُّ أنْ یَقُولَ فیکَ إذا تَوارَیْتَ عَنْهُ.
سخنى (که ناراحت کننده باشد) پشت سر دوست و برادر خود مگو، مگر آن که دوست داشته باشى که همان سخن پشت سر خودت گفته شود.
بحارالأنوار: ج 75، ص 127، ح 10
یا بُنَىَّ! إیّاکَ وَظُلْمَ مَنْ لایَجِدُ عَلَیْکَ ناصِراً إلاّ اللهَ.
بپرهیز از ظلم و آزار رساندن نسبت به کسى که یاورى غیر از خداوند متعال نمى یابد.
وسائل الشّیعة: ج 11، ص 339، بحارالأنوار: ج 46، ص 153، ح 16.
إنّی لا أری الْمَوْتَ إلاّ سَعادَة، وَ لاَ الْحَیاةَ مَعَ الظّالِمینَ إلاّ بَرَماً.
به درستى که من از مرگ نمى هراسم و آن را جز سعادت نمى بینم; و زندگى با ستمگران و ظالمان را عار و ننگ مى شناسم.
بحار الأنوار: ج 44، ص 192، ضمن ح 4، و ص 381، ضمن ح 2.
مَنْ لَبِسَ ثَوْباً یُشْهِرُهُ کَساهُ اللهُ یَوْمَ الْقِیامَةِ ثَوْباً مِنَ النّارِ.
هرکس لباس شهرت - و انگشت نما از هر جهت - بپوشد، خداوند او را در روز قیامت لباسى از آتش مى پوشاند.
کافى: ج 6، ص 445، ح 4.
برای عباس (علیه السلام) منزلتی نزد خداوند است که در روز قیامت همه شهیدان به آن رشک می برند.
خصایص، ج 1 ، ص 68
مکان زندگى امام زمان (علیه السلام) کجاست؟ و آیا جزیره خضراء صحت دارد و ارتباطش با مثلث برمودا چیست؟
محل زندگى آن حضرت تعیین نشده است، و شاید مسکن معینى نداشته باشد و به طور ناشناس در بین مردم زندگى کنند، شاید هم نقاط دور افتاده اى را براى زندگى انتخاب کرده باشند. در احادیث وارد شده است که در موسم حج حاضر مى شوند و اعمال حج را به جا مى آورند، ایشان مردم را مى شناسد اما مردم او را نمى شناسند.( [1]- بحارالانوار، ج 52، ص 152، به نقل از دادگستر جهان.) اما در مورد «جزیره ى خضرا» مطالب زیادى نقل شده است و در بین علماى بزرگ و صاحب نظر در این مسأله اختلافاتى وجود دارد. نتیجه ى جمع بندى ها این مى شود که این مسأله مورد اتفاق همه نیست، زیرا طبق حکایت جزیره ى خضرا ـ که از فردى به نام على بن فاضل مازندرانى نقل شده است ـ امام زمان (علیه السلام)اولادى دارند که در جزایر دریاى سفید (بحر الابیض) زندگى مى کنند و با سید شمس الدین که خود را از فرزندان امام (علیه السلام)معرفى مى کند دیدار مى نماید و ... اصل این حکایت در بحارالانوار، ج 52، ص 159 تا 174 آمده است.
در هر حال دسته اى از علما آن حکایت را صحیح و معتبر دانسته، و عده اى دیگر آن را مجعول و خالى از حقیقت مى دانند و هر دسته براى ادعاى خود دلایلى ذکر مى کنند; عمده ى دلایل مخالفین آن است:
اولا: این حکایت سند صحیحى ندارد لذا نمى توان آن را پذیرفت.
ثانیاً: در متن حکایت تناقضاتى به چشم مى خورد از جمله این که فردى به نام سید شمس الدین خود را نایب خاص امام زمان (علیه السلام) معرفى مى کند و مى گوید: من آن حضرت را اصلا ندیده ام، بعد در جاى دیگر خود سید شمس الدین مى گوید: من هر روز صبح جمعه براى زیارت امام زمان (علیه السلام) به آن کوه مى روم ...
ثالثاً: در حکایت مزبور ادعا مى شود که در قرآن تحریفاتى واقع شده است، که این حرف با اصول اعتقادى اغلب مسلمانان بویژه شیعیان همخوانى ندارد.
از طرف دیگر کسانى هم خواسته اند جزیره ى خضرا را همان مثلث برمودا معرفى کنند که این موضوع با حوادثى که بعدها رخ داده تکذیب شده است.
در این باره کتاب هاى مفیدى تنظیم و منتشر شده است که به نقد و بررسى این مسأله پرداخته اند. به عنوان مثال مى توان به کتاب «جزیره ى خضرا، افسانه یا حقیقت» نوشته ى سید جعفر مرتضى عاملى، ترجمه ى ابوالفضل طریقه دار، و یا به کتاب «جزیره خضراء» تألیف علی اکبر مهدیپور مراجعه نمود.
منظور از مثلث برمودا چیست؟ مى گویند این مثلث در اقیانوس اطلس قرار دارد و هیچ کس مگر افرادى خاص اجازه ورود به این محدوده را ندارند و این جزیره محل زندگى امام زمان و فرزندانش است. آیا این سخن درست است؟
مثلث برمودا منطقهاى است در شرق آمریکاى مرکزى در اقیانوس اطلس شمالى که چندین کشور مانند کوبا، هاوایى و دهها جزیره دیگر در آن قرار دارند. این منطقه داراى آثار و جاذبه هاى متعددى است. از ویژگى هاى این منطقه طوفان خیز بودن آن است. هر ساله در اثر طوفان خساراتى به کشورهاى این منطقه وارد مى شود. روزنامه ها و مجلات امریکایى در قرن بیستم، دهه 50 - 60 میلادى براى انحراف افکار مردم امریکا و پنهان کارى عملیات نظامى خود علیه کوبا ده ها افسانه و داستان را درباره این مثلث ساخته و اسرارآمیز بودن منطقه را مطرح کردند. چون در همان زمان امریکا با تقویت ضد انقلابیون کوبا سعى در سرنگونى دولت کوبا داشت و این داستانها پوشش خوبى براى عملیات انهدام کشتى ها و ضربه زدن به انقلابیون بود؛(1) بنابراین بسیارى از داستانها که ساخته اند، جعلى است.
برخى ادعا کردهاند که مثلث برمودا، جزیره خضرا است که امام زمان علیه السلام در آن زندگى مى کند.(2) این ادعا مبنى بر گزارشهاى على بن فاضل مازندارنى است. وى مدعى شده که به جزیره خضرا رفته و آن را محل زندگى امام زمان علیه السلام یافته است. برخى دیگر مانند ناجى نجّار گفته که مثلث برمودا جزیره خضرا است که على بن فاضل مازندرانى حدود هفتصد سال پیش به آن جا سفر کرده است. صحت این ادعا مبتنى بر دو پیش فرض است که هر دو منتفى است:
یک: جزیره خضرا واقعیت داشته باشد و امام زمان علیه السلام در آن زندگى کند. اکثر اندیشمندان وجود جزیره خضرا را انکار نموده و آن را افسانه خواندهاند.(3) علامه جعفر مرتضى مى نویسد: داستان جزیره خضرا نه از نظر سند درست است و نه از نظر متن و به هیچ وجه مجالى براى قبول یا اعتماد و اطمینان بدان وجود ندارد.(4)
دو: امام زمان عج الله فی فرجه مکان معیّن داشته باشد که در آن جا زندگى کند، حال آن که - بر اساس روایات - امامزمان مکان معیّن ندارد،اگر چه در برخى روایات آمده است که حضرت در مدینه واطراف آن زندگى مى کند.(5) در بعضى روایات دیگر به حضور حضرت در مکّه و اطراف آن اشاره شده است.(6) اما دسته دیگرى از روایات دلالت دارند که امام زمان عج الله فی فرجه به گونه ناشناس با مردم حشر و نشر داشته و مکان معیّنى ندارد و مردم او را نمى شناسند.(7)
از مجموع این روایت استفاده مى شود که حضرت مکان معیّن ندارد. بر این اساس باید گفت این ادعا که امام زمان عج الله فی فرجه در مثلث برمودا زندگى مى کند، قابل قبول نیست. رفت و آمد در جزیره برمودا براى دیگران امکانپذیر است و اختصاص به گروه و افراد خاصى ندارد.
پاورقی :
1. ابوالفضل طریقه دار، جزیره خضرا - افسانه یا واقعیت، از ص 45 به بعد.
.2جعفر مرتضى، دراسة فى علامات الظهور والجزیرة الخضراء، ص 273.
3. ابوالفضل طریقه دار، همان، ص 211 به بعد.
4. جعفر مرتضى، همان، ص 273.
5. شیخ طوسى، کتاب الغیبه، ص 266.
6. ابراهیم نعمانى، کتاب الغیبه، ص 182.
7. همان، ص 164.
اینبار جلسه ی خیمه های معرفت مصادف با روز عرفه شد. گزارش این جلسه را در زیر بخوانید:
مکان: سالن نمازخانه دبیرستان شهید سالدورگر
زمان:29آذر ماه
مدت جلسه: 3 ساعت
اجرا: واحد خواهران و برادران
مدعوین:
· اعضای هیئت انصار المهدی(عج) و خیمه های معرفت
· شورا و اعضای هیئت مرکزی مدارس
· مدیریت آموزش و پرورش شهرستان
· معاونت پرورشی آموزش و پرورش
اللهم اجعلنی اخشاک کانّی اراک
ای خدا به من آن اندازه ترس و خشیت از جلال و عظمت را عطا کن که گویا تو را می بینم.
اللهم عجّل لولیک الفرج
چشم انتظاری درد جان سوزی است مولا
در انتظارت صبح و شب تا کی نشستن
این چشم را در چشمه ی عشق تو شستم
در زمزم دیدار هم باید که این چشم
روی تو بگشودن به روی غیر بستن
عناوین برنامه ها:
· تزئین مکان با پلاکارد و چراغانی
· مزیّن کردن فضا با بنرهائی از شهدای عرفه.
· پخش مداحی و یادی از شهدای عرفه و سردار شهید حاج احمد کاظمی(پخش سی دی مربوط به تشییع ایشان و همرزمانشان).
· سخنرانی در بیان وقایع روز عرفه و اعمال خاص این روز و اهمیت توبه و استغفار و حایز شدن به ثواب عرفات و آمرزش گناهان.
· قرائت دعای عرفه همراه با ترجمه فرازهایی از دعا.
· پذیرایی.